SSC: Synonym Quiz

1. EXHILARATION
[A]Animation
[B]Suffocation
[C]Withdrawal
[D]Despair

2. RASPING
[A]Irritating
[B]Sighing
[C]Scolding
[D]Plundering

3. PROPONENT
[A]Spendthrift
[B]Advocate
[C]Rival
[D]Neighbor

4. REDUNDANT
[A]Flooded
[B]Excessive
[C]Dreadful
[D]Reclining

5. DESULTORY
[A]Humid
[B]Involving a choice
[C]Envious
[D]Aimless

6. TRUNCATE
[A]Divide equally
[B]Act cruelly
[C]End swiftly
[D]Cut off

7. OSCILLATE
[A]Confuse
[B]Vibrate
[C]Kiss
[D]Turn

8. INOCULATE
[A]Make harmless
[B]Overcome
[C]Infect
[D]Cure

9. PERUSAL
[A]Approval
[B]Translation
[C]Estimate
[D]Reading

10. QUERULOUS
[A]Peculiar
[B]Shivering
[C]Fretful
[D]Annoying

11. ACUTE
[A]Keen
[B]Genuine
[C]Bitter
[D]Certain

12. CLIENTELE
[A]Legal body
[B]Servants
[C]Customers
[D]Tenants

13. SUCCUMB
[A]Follow
[B]Yield
[C]Help
[D]Overthrow

14. SLOTH
[A]Selfishness
[B]Misery
[C]Hatred
[D]Laziness

15. INFRINGE
[A]Enrage
[B]Weaken
[C]Expand
[D]Trespass

16. UNCANNY
[A]Ill-humoured
[B]Unrestrained
[C]Immature
[D]Weird

17. SUBMISSIVE
[A]Unintelligent
[B]Enthusiastic
[C]Underhanded
[D]Meek

18. PEER
[A]Ancestor
[B]Equal
[C]Teacher
[D]Assistant

19. EULOGIZE
[A]Kill
[B]Soften
[C]Apologize
[D]Glorify

20. INNOVATION
[A]Change
[B]Restraint
[C]Prayer
[D]Inquiry

ANSWERS:
1. A
2. C
3. B
4. D
5. D
6. D
7. D
8. B
9. D
10. A
11. A
12. A
13. B
14. B
15. D
16. C
17. B
18. D
19. A

20.D

KVS Mahapack

  • Live Class
  • Video Course
  • Test Series
ssc logo

SuperTET Mahapack

  • Live Class
  • Video Course
  • Test Series
indian-railways logo