General Knowledge Quiz For CTET

1.   
Grand
Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s
      A.  largest railway station
      B.  highest railway station
      C.  longest railway station
      D.  None of the above

2.   
Entomology
is the science that studies
      A.   Behavior of human beings
      B.   Insects
      C.  The origin and history of technical and
scientific terms
      D.  The formation of rocks
3.   
Eritrea,
which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of
      A.  Asia    
      B.  Africa
      C.  Europe           
      D.  Australia
4.   
Garampani
sanctuary is located at
      A.  Junagarh, Gujarat
      B.  Diphu, Assam
      C.  Kohima, Nagaland
      D.  Gangtok, Sikkim.
5.   
For
which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?
      A.  Physics and Chemistry
      B.  Physiology or Medicine
      C.  Literature, Peace and Economics
      D.  All of the above
6.   
Hitler
party which came into power in 1933 is known as
      A.  Labour Party
      B.  Nazi Party
      C.  Ku-Klux-Klan
      D.  Democratic Party
7.   
FFC
stands for
      A.  Foreign Finance Corporation
      B.  Film Finance Corporation
      C.  Federation of Football Council
      D.  None of the above
8.   
Fastest
shorthand writer was
      A.  Dr. G. D. Bist 
      B.  J.R.D. Tata
      C.  J.M. Tagore   
      D.  Khudada Khan
9.   
Epsom
(England) is the place associated with
      A.  Horse racing  
      B.  Polo
      C.  Shooting         
      D.  Snooker
10. 
First
human heart transplant operation conducted by Dr. Christian Bernard on Louis
Washkansky, was conducted in.
      A.  1967   
      B.  1968
      C.  1958   
      D.  1922
ANSWERS:
1.   (A)
2.   (B)
3.   (B)
4.   (B)
5.   (D)
6.   (B)
7.   (B)
8.   (A)
9.   (A)
10.
(A)

KVS Mahapack

  • Live Class
  • Video Course
  • Test Series
ssc logo

SuperTET Mahapack

  • Live Class
  • Video Course
  • Test Series
indian-railways logo